Aubergine Caponata2019-01-03T11:06:11+00:00

Project Description

 Voor 2 personen

Aubergine Caponata

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snij de aubergine door midden in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm.
  2. Verhit olie in pan en voeg de gesneden ui, bleekselderij en paprika toe.
  3. 5 minuten laten bakken, regelmatig roeren.
  4. Voeg de aubergineblokjes toe en bak nogmaals 5 minuten.
  5. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe, behalve de olijven en kappertjes en laat dit lekker doorwarmen.
  6. Snij de olijven in plakjes en laat de kappertjes uitlekken, voeg beiden toe aan de Caponata.
  7. Laat alles nog even een kwartiertje lekker pruttelen, zodat het meeste vocht verdampt.
  8. Zout en peper erover en zet op tafel.

Heerlijk met macaroni, zalm of vlees. De Caponata kan ook koud worden geserveerd, samen met wat ovenvers brood. Dan kun je hem gerust twee dagen van tevoren bereiden.

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 1,4 dl olijfolie

  • 1 ui

  • 2 rode paprika’s

  • 2 stengels bleekselderij

  • 460 gram gepelde tomaten uit blik

  • 2 el rode wijnazijn

  • 1 el suiker

  • 1 teentje verse knoflook

  • 12 zwarte olijven zonder pit

  • 1 el kleine kappertjes

  • Zeezout en peper naar smaak

Terug naar recepten